dilluns, 21 d’octubre del 2013

Els contes "La pintora d' escacs" i "El rei i el savi "

A les classes de primer  de primària, ja hem escoltat el conte sota el títol "La pintora dels escacs". 

Com alguns de vosaltres m' heu demanat a on el podíeu trobar, l 'he copiat perquè el llegiu a casa i entreu com diu la pintora  en el món màgic dels escacs. Animeu-vos a  a llegir aquest conte tan xulo: Hi havia una vegada....
LA PINTORA DELS ESCACS


        

Hi havia una vegada una pintora que li agradava molt i molt pintar peces d’escacs, unes blanques i les altres negres. De cop i volta un dia va veure que les peces mica en mica li anaven desapareixent. No sabia que passava i estava molt amoïnada. I va decidir que en comptes de pintar peces per separat potser lo millor seria pintar un quadre amb totes les peces juntes.

Primer en va pintar un amb totes les blanques però sense adonar-se que faltava la Reina. Després en va pintar un altre amb totes les peces negres. Aquest cop no se’n va deixar cap.
Es va mirar els dos quadres acabats i va pensar: està tot bé però ara falta l' escaquer. Aleshores va decidir pintar un tercer quadre amb un bonic escaquer d’escacs.

Van passar un parell de dies i de cop el Rei blanc, que fins aquell moment havia estat adormit, es va despertar. El primer que va fer va ser buscar a la seva Reina. I no la va trobar perquè de Reina blanca no ni havia.

El Rei va decidir sortir del quadre. De seguida es va trobar a la pintora d’escacs, que estava adormida, amb els pinzells a la mà. Sense fer soroll ni despertar-la la va agafar i se la va endur a dins del quadre.

Una vegada a dins del quadre la pintora es va despertar i quan va veure que les boniques peces que ella havia pintat estaven vives es va desmaiar. De seguida totes les peces van cridar molt fort perquè la seva pintora es despertés. I es va despertar. I el Rei li va donar la mà i la pintora va veure que de cop i volta ella s’havia convertit en  Reina blanca. S’havia descuidat de pintar a la Reina blanca però ara ella era aquesta reina. No sabia com però havia entrat en el món màgic dels escacs!

A dins d’aquell quadre la pintora va jugar moltes partides. I quan va tornar al seu món va seguir pintant molts quadres d’escacs. I va ser famosa durant molts i molts anys.

                              




                                        El Rei i El Savi




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada